Raoul Hiwat 2e graads Braziliaans Jiujitsu zwarte band bezoekt Amersfoort BJJ

Afgelopen vrijdag bezocht mijn leraar, 2e graads Rickson Gracie BJJ zwarte band Raoul Hiwat Amersfoort BJJ. Jarenlang bezocht ik de school van mijn leraar 6 dagen per week in Amsterdam en afgelopen vrijdag was het voor mij een eer, dat hij een gastles kwam verzorgen aan de fanatieke studenten van het Gracie Jiujitsu in Amersfoort. Na een korte speech nam ik een cadeau in ontvangst, een originele poster van Helio Gracie de grondlegger van het BJJ. Mijn leraar heeft mij altijd aangespoord tot het les geven. Ik had hier veel moeite mee in het begin, omdat ik zelf vooral beter wilde worden door middel van hard trainen en luisteren naar wat hij te zeggen had. Volgens hem zou het les geven mij beter maken, omdat ik dan over technieken moest nadenken en het te demonstreren. “Abdel je wilt geen zwarte band zijn in BJJ en een witte band in het lesgeven’'. Deze woorden hebben mij aan het denken gezet en zo begon ik het les geven erg serieus te nemen.
Het is voor mij nog steeds onwerkelijk om een eigen jiujitsu school te hebben met eigen gedreven studenten, omdat er voor mezelf nog zoveel te verbeteren en te leren valt. Ik ben in elk geval erg benieuwd naar de ontwikkelingen van het braziliaans jiujitsu in Amersfoort.

BJJ amersfoort Gracie jiujitsu Braziliaans amersfoort jiujitsu weerbaarheid amersfoort bjj Abdel Ziamari