The perfection of technique is found in the basics.
— Rickson Gracie
 

De missie van BJJ in Amersfoort is om de weerbaarheid en vitaliteit van jong en oud te verbeteren. Dit doen wij door middel van Jiu Jitsu lessen die voor iedereen toegankelijk zijn. Jiu Jitsu lessen in een vriendelijke omgeving.

Meld je vandaag nog aan voor een gratis proefles!

 
2F63EF1E-FAB6-4D90-836A-47B01BDA94EC.jpeg

Wat is Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ)?

 
 

Braziliaans Jiu Jitsu (Gracie Jiu Jitsu) is een aangepaste versie van het Japanse Jiu Jitsu en Judo. Waar Judo en Japanse Jiu Jitsu stoppen na een worp, gaat het Braziliaans Jiu Jitsu verder. De technieken zijn niet gebaseerd op kracht en snelheid, maar op hefboomwerkingen. Een hefboomwerking houdt in dat je met een kleine beweging een groot object kunt verplaatsen. Het doel is om in een positie te komen waarin je ervoor zorgt dat jij je tegenstander onder controle hebt. De technieken die hier geleerd worden, zijn gebaseerd op het intellect en niet op brute kracht van de persoon. Iedereen heeft profijt van deze technieken. Dit maakt het een zeer geschikt systeem van zelfverdediging voor mannen vrouwen en zelfs kinderen.

2b18d173f23384364795d8657041efbd.jpg

5 redenen om te starten met Jiu Jitsu in amersfoort

  • Zelfverdediging (Bewezen effectief)

  • Jiu Jitsu geschikt voor iedereen

  • Jiu Jitsu bevordert het uithoudingsvermogen: Fysiek en Mentaal

  • Jiu Jitsu zorgt ervoor dat jouw zelfvertrouwen toeneemt

  • Jiu Jitsu is leuk

A8424D37-CA9B-4997-B73B-7E18467C266E.jpeg

5 redenen waarom BJJ goed is voor kinderen

  • Braziliaans Jiu Jitsu remt agressie

  • Intellect versus brute kracht

  • Een boost in zelfvertrouwen

  • Zowel fysiek als mentaal sterker

  • Focus

B6196497-1699-48BF-AFBA-F09A7CC197E2.png

Wie is Rickson Gracie?

 
 

Rickson Gracie is een Coral belt: een Jiu Jitsu band die alleen bestemd is voor een select groepje beoefenaars van de sport,  de Coral belt verdien je na 30 jaar zwarte band. De Jiu Jitsu technieken van Rickson Gracie worden alom beschouwd als de beste ter wereld. Zijn grote talent en toewijding aan de sport resulteert in een ongeslagen record in Braziliaans Jiu Jitsu, en Vale Tudo (MMA).

Wat maakt Rickson speciaal?
Rickson Gracie legt de nadruk op een diepere betekenis van de principes van het Jiu Jitsu. Zijn inzicht in zaken zoals base, timing, connectie, gewichtsverdeling en leverage (hefboom) zijn van een zeer hoog niveau. De perfectie van deze concepten en technieken zijn vrijwel niet te zien en kun je alleen ervaren of voelen. Rickson staat daarom bekend om zijn 'Invisible Jiu Jitsu' concepten.

Rickson Gracie

Rickson Gracie

Over Amersfoort BJJ

Logo Amersfoort BJJ.png

Filosofie
Bij Amersfoort BJJ wordt, volgens de filosofie van Rickson Gracie, Braziliaans Jiu Jitsu getraind. Deze bijzondere Jiu Jitsu filosofie houdt in dat niet alleen sport en competitie centraal staan, maar dat er ook aandacht wordt besteed aan zelfverdediging.

Uitleg logo Amersfoort BJJ
‘‘Amer” is de oude naam van de rivier “ De Eem’’. ‘‘Foort” komt van het woord “voorde’’. Dit was een oversteekplaats in de rivier die deels of geheel onder water lag. In dit beeldmerk is dit element verwerkt in de driehoek, wat tevens een gestyleerde letter “A” overhoudt, de beginletter van “AmersfoortBJJ” " Stel je een perfecte driehoek voor in drie dimensies - Een piramidevorm - Deze kun je naar elke kant duwen, en zal altijd stabiel zijn. Het behoudt zijn vaste positie.

alwin-kroon-1477628-unsplash.jpg

Wie is Abdel ZIAMari?

 
Abdel Ziamari

Abdel Ziamari

Abdel Ziamari is een NOC*NSF rijkserkend BJJ instructeur bij AmersfoortBJJ onder leiding van Prof Raoul Hiwat (AmsterdamBJJ) en is aangesloten bij het netwerk van de European Grappling Jiu Jitsu Federation. Abdel maakt regelmatig reizen naar het buitenland, voornamelijk Los Angeles in de Verenigde Staten om te trainen bij de school van Kron Gracie. Op deze manier haalt Abdel zijn technieken zo dicht mogelijk bij de bron vandaan; Kron is namelijk de zoon van Rickson Gracie en kleinzoon van Helio Gracie. Ook heeft Abdel meerdere malen de eer gehad om direct met Rickson zelf te trainen. Daarnaast is Abdel actief in competities op nationaal en Europees niveau waarin hij regelmatig successen behaalt.