Zelfverdediging

Gracie Jiu Jitsu (een grote stroming binnen het Braziliaans Jiu Jitsu) is al meer dan 85 jaargetest in de praktijk door de Gracie familie – zij hebben dit getest in talloze fysieke confrontatiesituaties. Wist je dat 90% van de straatconflicten op de grond eindigen? De technieken die binnen de Gracie Jiu Jitsu stroming geleerd worden, zijn gebaseerd op het intellecten het gebruik van hefboomwerkingen in plaats van brute kracht. Dit maakt Gracie Jiu Jitsu een uniek zelfverdedigings systeem voor mannen, vrouwen en zelfs kinderen. Als student van Gracie Jiu Jitsu in Amersfoort ontwikkel je reflexen die van groot belang zijn in een fysieke confrontatie situatie!


Jiu Jitsu is geschikt voor iedereen

Helio Gracie, één van de voorvaders van Gracie Jiu Jitsu, heeft de kunst ontwikkeld met het idee dat iedereen deze kan beoefenen. Helio was namelijk geen atleet; hij kon niet eens  één pull-up doen. Om deze reden ontwikkelde hij een krijgskunst waarin de technieken uitvoerbaar zijn voor iedereen. Leeftijd, kracht en andere fysieke attributen spelen dan ook vrijwel geen rol voor het beoefenen van Gracie Jiu Jitsu. Inmiddels is de methodiek van de Gracie’s door drie generaties van de familie getest en verfijnd waardoor iedereen de technieken kan leren en toepassen!


Jiu Jitsu bevordert het uithoudingsvermogen: Fysiek en Mentaal

De studie van het Gracie jiu-jitsu vindt zowel op fysiek als mentaal niveau plaats. Studenten van de krijgskunst profiteren van een sterk toegenomen conditie, probleemoplossend vermogen en zelfbewustzijn. Daarnaast profiteer je van een open en hechte groep van gelijkgestemden waarmee je samen de technieken leert


Jiu Jitsu zorgt ervoor dat jou vertrouwen toeneemt

Tijdens jouw reis binnen het Gracie Jiu Jitsu groei je in zelfvertrouwen. Je zult gaandeweg moeilijke situaties vaker het hoofd kunnen bieden en dit meenemen naar zaken in het alledaagse leven. De waardering voor jouw algehele gezondheid in zowel lichaam als geest zal groeien, waarmee je ook beter voor deze gaat zorgen. 
Je zult grenzen verleggen en realiseren dat je verder kan, ook wanneer het moeilijk wordt. Zo is een fysiek grotere en sterkere tegenstander geen obstakel, maar een uitdaging die je kunt overwinnen!


Jiu Jitsu is leuk

Een krijgskunst zoals het Gracie Jiu Jitsu vergt inspanning,  deze inspanning gaat gepaard met plezier. Het is een belonende omgeving waarin je iedere dag iets nieuws leert. Onze professionele instructeurs zorgen ervoor dat je plezier hebt op de mat, elke keer weer!