BJJ voor kinderen

De populariteit van Braziliaans Jiu Jitsu is in de loop der jaren gestaag toegenomen. Niet alleen in Nederland is BJJ een opkomende sport, door heel de wereld beginnen volwassenen en kinderen met het beoefenen van BJJ. En dat is niet voor niets! De vechtsport waarbij  grondgevechten centraal staan biedt een groot scala aan voordelen vergeleken met andere vechtsporten…
BJJ is veiliger, remt agressie en legt de focus op intellect in plaats van brute kracht. 

Daarnaast is Braziliaans Jiu Jitsu de perfecte manier om te socialiseren, conditie te verbeteren en plezier te hebben. En dat niet alleen voor volwassenen!


BJJ Amersfoort zet 5 redenen waarom Braziliaans JiuJitsu goed is voor kinderen op een rij.

Braziliaans Jiu Jitsu remt agressie

BJJ onderscheidt zich van andere vechtsporten. Traditionele vechtsporten, zoals karate en (kick)boxen, concentreren zich vooral op het slaan en schoppen. Slaan en schoppen kan voor kinderen juist averechts werken. Deze zogenaamde 'hard impact’ technieken worden over het algemeen gebruikt door pestkoppen als een vorm van fysieke agressie. Je kunt je ongetwijfeld voorstellen dat het geen goed plan is om deze agressie te beantwoorden met nog meer agressie.  

Wist je dat Braziliaans Jiu Jitsu is een van de veiligste volledige contact vechtsporten is? Een stuk veiliger is dan de meeste vechtsporten.


Intellect versus brute kracht

Braziliaans Jiu Jitsu leert jouw kind zich- of haarzelf verdedigen middels technieken die op gecontroleerde wijze kunnen worden toegepast. Op deze manier hoeft er geen gebruik gemaakt te worden van slaan of schoppen of agressie in het algemeen. Het is een geweldloze benadering gebaseerd op het intellect en niet op brute kracht.

Braziliaanse Jiu Jitsu beoefenaars gebruiken strategie en techniek om hun tegenstanders te verslaan. Een Braziliaanse Jiu Jitsu student zal in een paar jaar training waarschijnlijk meer dan honderd technieken en strategieën leren!


Een boost in zelfvertrouwen

Binnen het Braziliaans Jiu Jitsu leren wij kinderen om afstand te bewaren. Het einddoel is namelijk om de confrontatie te vermijden, laat de situatie het niet anders? Dan leer je bewust te zijn van de afstand tussen jezelf en de agressor. Met het gebruik van techniek, timing en hefboomwerkingen wordt er controle genomen over de situatie om de tegenstander naar de grond te brengen. Vervolgens wordt met behulp van grondtechnieken, de situatie op effectieve wijze naar eigen hand gezet. 90 procent van de fysieke conflicten eindigt op de grond, het is dan ook belangrijk voor jouw kind om ervoor te zorgen dat zij zich hier comfortabel bij voelt en dus niet in paniek raakt. BJJ is met deze dan ook een ware boost voor het zelfvertrouwen van jouw kind, omdat de technieken met weerstand worden getest in een gecontroleerde omgeving. Je zult jouw kind dan ook niet alleen zien groeien in termen van techniek maar ook als persoon!


Zowel fysiek als mentaal sterker

Braziliaans Jiu Jitsu stelt je bloot aan emoties die je niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel sterker maken. Ben jij er klaar voor om te falen, ervan te leren en verder te gaan? Dan is BJJ iets voor jou!


Focus

Des te vaker Braziliaans Jiu Jitsu wordt beoefend, des te meerje je kunt focussen op het grotere geheel; een belangrijke les die je leert op de matten. Of het nu gaat om een toets op school of een vriendje of vriendinnetje dat het uitmaakt, je leert omgaan met verschillende emoties en je begint te beseffen dat sommige dingen het niet waard zijn om uren over te piekeren. Tijd om je te focussen op het positieven!


Braziliaans Jiu Jitsu voor kinderen bij BJJ Amersfoort

Bij BJJ Amersfoort leren wij jouw kind de basistechnieken van het Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ). In een lesuur leren de kinderen een goede warming up, Jiu Jitsu technieken en stoeien. Hierbij wordt in de warming up aandacht besteed aan het verbeteren van de conditie en motoriek. Bij het technische gedeelte wordt er altijd een techniek staand en op de grond geoefend. Tot slot zullen de kinderen op een gecontroleerde manier met elkaar stoeien. Met de bovenstaande lessen worden alle aspecten van het BJJ gewaarborgd.

Ben je benieuwd naar wat Braziliaans Jiu Jitsu voor jouw kind kan betekenen? Probeer eens een proefles bij BJJ Amersfoort of neem gerust eens contact met ons op voor meer informatie!